Založ si blog

Strašidlá

Na celej zemi asi neexistuje nikto taký, komu sa do cestičky života nepripletú ťažkosti. Niektoré sú také malé, až je možné povedať, že človek, ktorý na ne natrafí, je najšťastnejší na svete. No väčšinu z nás, tých nešťastníkov :), na chodníku zastavujú viaceré problémy a nepríjemnosti.

Vyzerajú celkom ako strašidlá. Dlhé tenké nohy, ruky ako vidly, v ktorých sú zapletené strapaté slamené vlasy, vytŕčajúce zo škaredej hlavy.

Nie, teraz som nemyslela bezdomovcov, aj keď sa stáva, že do cesty nám niekedy s natiahnutými rukami a vystretými dlaňami vlezú.

Ja som chcela napísať o iných strašidlách. Napríklad dnes som jedno skutočne videla!

Keď som kráčala svojou vlastnou cestičkou, zrazu ma niečo začalo poťahávať za zadné vrecko nohavíc. Ešte predtým ako som sa otočila, vedela som čo tam uvidím…

Veľká guľa blata so zelenými chlpatými chodidlami. Dve vypleštené oči a otvorené ústa, z ktorých trčali všetky moje peniaze, čo som mala v zadnom vrecku. Naozaj mi všetko zjedla!

Tá potvora…

No čo už. Ako by som asi vyzerala, keby som sa do tej obludy pustila rovno na ulici? Nezdalo sa, že ju vidí hocikto iný. Tak som to teda nechala tak. Ak bola hladná… teraz už aspoň nie je.

Aj vy poznáte také stvorenia? Možno nemajú na hlave nakydané blato, ale peniaze im chutia rovnako. Väčšinou vyzerajú celkom ako my. To len tie moje sú špeciálne. Bankovky pýtajú, žobrú, niekedy ich ukradnú a v najhoršom prípade, len tak zožerú.

A mne sa vždy stane len to najhoršie! Preto som sa vôbec nečudovala, že to nebolo moje jediné strašidlo dňa…

Znovu som kráčala svojou cestičkou, ale tentoraz som nebola sama. Vedľa mňa sa ponáhľala moja sestra. Alebo ja som sa ponáhľala vedľa nej…? Už neviem.

Zrazu som však začula tichučké „puff“ a z čista-jasna sa pri mne zjavil fialový chumáč vo vzduchu. A nedal pokoj… Poletoval okolo mojej hlavy ako otravná myšlienka so bzučavými krídlami. Snažila som sa nepočúvať ho, ale nakoniec mi to nevyšlo. Ten bzukot ma vytočil tak veľmi, až som bola podráždená a kvôli tomu… aj zlá na svoju sestru.

Za všetko mohlo zase raz to strašidlo. Nemalo prázdne brucho ako jeho zablatený kolega. Toto strašidlo bolo jednoducho zlomyseľné. No a ja… ja som sa nechala. Ovplyvniť, vytočiť a zaujať tým bzučaním, čo mi spôsobilo len hlavy bolenie.

Ak sa aj vy vydáte svojou vlastnou cestičkou a za rohom budovy uvidíte fialový chumáčik alebo z kraja chodníka rozpoznáte blatové stopy, radšej zmeňte smer. Buďte si istí, že vám to nestojí za tie problémy. Aspoň mne nestálo…

Reportáž pani Slobodozvieratovej

27.04.2011

Živý vstup o tri…dva…jeden Reportérka: Prajem vám nádherný deň, milý televízni diváci, priamo z malebného mestečka Tareivz Adžarv. Dnes je prvého júna a ako všetci určite dobre viete, slávi sa deň bez mäsa. Z príležitosti tohto nádherného celosvetového sviatku, sme sa rozhodli priniesť vám exkluzívny rozhovor s pánom Harvom, ktorý tu stojí vedľa mňa a [...]

Nikdy to nevzdávaj!

29.04.2010

Niektorí veria, že život je dopredu určený. Tak ako ti vyberú anjela strážneho, tesne pred tým ako sa narodíš. Tak ako má kvet už z cibuľky dané, akou vôňou bude tešiť obdarované ženy. Nakoľko sladké budú jahody alebo aké rozkošné malé mačiatka. To všetko je osud… To, že sa narodíš, vyrastieš, zaľúbiš sa. Všetko sa to musí stať. No osud nevplýva len [...]

Dokonalá intolerancia

27.04.2010

Skúsim sa pozrieť konečne aj na iných ako na seba. Často to nerobím, to priznávam. 🙂 Musela som však k tomu raz prísť… Teraz som niekto iný. Nemám rodičov, nemám priateľov. Nemám podporu, dôveru či pochopenie. Ráno vstávam na budík, nie na hlasy svojich malých bratov a sestričiek, ktoré by raz určite prišli. Nevarím. Lebo robiť čokoľvek len pre seba je [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

adriana

Často za mnou chodieva víla... celkom maličká a s bledúčkozelenými krídlami. Keď vonku prší a jej postieľka z listov je celá mokrá od drobných kvapiek, priletí a sadne si mi na ucho. A rozpráva... jazykom, ktorému rozumiem len ja :) Slová na papieroch sú mojou dušou... to som si myslela. Ale teraz viem, že všetko čo som kedy napísala mi nadiktovala moja vlastná víla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 12916x
Priemerná čítanosť článkov: 2583x

Autor blogu

Odkazy